Kolla denna filmen om hajarna!






Våra Grupper!

Hej!
Idag har projekten börjat på "riktigt". Det har varit mycket spring och alla har jobbat som bara den. Jag har också fått en inblick i alla grupperna och tänkte berätta vad de jobbar med.



 Det är två grupper som arbetar om utrotningshotade arter som t.ex. Torsk ,Hajar, Sjöhästar, Ålar, Tonfisk, Delfiner osv. Fenorna på Hajar skärs av och hajarna kastas tillbaka i vattnet, utan fenor. Detta är rent djurplågeri!Tänk att någon skulle skära av dig benen och armarna och dumpa dig någonstans. Känns det rätt mot Hajarna? Sjöhästar används till medicin och många Delfiner fångas av misstag. När Torsk fångas så är det Delfiner som vill äta av Torsken och då fångas Delfinerna också.




En annan grupp gör en film om samma sak, Hajarna. Från att de fångas tills att de slängs tillbaka utan fenor i havet. Vad används deras fenor till egentligen?

 En grupp jobbar om överfisket i Östersjön. Lax och Torsk är vanlig mat. Det fångas mycket i Östersjön och är på väg att ta slut!

Det jobbas mycket med tjuvfiske. I de tropiska korallreven så lever det mycket fisk. Det mesta är akvariefiskar. De fångas med farliga metoder och gaser, som förstör väldigt mycket. Varför fångas de med dåliga metoder? Vad kan man göra istället?

Även i Arktis så fångas det mycket olovlig fisk. Valar, Torsk och Sälar är hotade arter som lever runt Arktis. Torken är en vanlig fisk men vi äter enorma mängder med torks därför är den snart slut!

En grupp arbetar om vad som man kan äta utan dåligt samvete. De ska göra en ”kokbok” med bra mat från havet. T.ex. Flundra, Abborre från insjön och Makrill är helt okej att äta medan Jätteräkor, Lax odlad i Sydamerika eller Tonfisk är totalt ”förbjudet” att äta.

En grupp har gjort en hemsida och en Facebook sida. På dessa sidor kommer det att länkas artiklar och information. Så kika in där med jämna mellanrum.

//8B


Andra Dagen!

Hej! 
Idag jobbar vi massvis.Vi jobbar om maten från havet. Om vi inte tar ansvar för vad vi äter från havet så kommer det snart att ta slut. Även om vi odlar fisk och skaldjur så tar det slut. Odlingen förstår för många andra arter. Våran klass jobbar om Utrotningshotade after, Tjuvfiske och Överfiske och försöker hitta lösningar så att vi kan fortsätta äta fisk.

  
Här jobbas det förfult med överfiske i Östersjön.

Här görs det sjöhästar och andra utrotningshotade arter i lera.





Mat är gott, därför ska vi veta vad vi ska äta!!


Utrotninghotade arter är en viktig fråga för många.





Här har vi skaparna av våran hemsida. Kika gärna in här


.
Det är jag som bloggar här!!!


Första Dagen!

Hej!
Idag har arbetet börjat. Alla grupper har börjat planera, dela ut uppgifter osv. Jag har börjat få till en design till bloggen. Som ni ser så är den inte klar ännu men jag hoppas att det snart är klart. Det kommer komma info om hur vi jobbar, vad vi jobbar med och avän en del bilder hoppas jag. 
// 8B

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0